Lässpelet Poio på engelska!

Det är ett år sedan Poio och läslingarna lanserades i Sverige. Nu är det dags att förflytta sig utanför de skandinaviska gränserna, i hopp om att hjälpa ännu flera barn att knäcka läskoden genom lek. I tillägg kan även ditt barn kan få användning för det!

Skjermbilde 2019-06-11 kl. 16.58.49.jpg

Av Vilde Randgaard, redaktör.

Vårt mål var redan från starten att inga barn ska ha svårigheter med att lära sig läsa. Det ska vara en spännande och rolig process som ger positiva upplevelser till inlärning - för alla barn.

Det som startade som ett pappersspel, såsom Daniel Senn och hans söner utformade det hemma på köksbordet, har idag hjälpt över 100,000 barn i Norge och Sverige att lyckas knäcka läskoden. Och nu lanseras Poio i Storbritannien!

Det som har varit viktigast för att lyckas komma så här långt, är all den hjälp vi har fått från ivriga barn, familjer, skolor, specialister och EdTech-entusiaster. Därför har vi i samarbete med Kahoot! beslutat oss för att ge alla norska och svenska kunder - existerande och nya - den engelska versionen av Poio gratis! Det betyder att dina barn nu också kan använda Poio till att öva på engelskt uttal.

Skjermbilde 2019-06-11 kl. 16.59.36.jpg

Om du redan har Poio behöver du bara uppdatera appen. När du går in i föräldrarmenyn inne i spelet kan du skapa en ny profil och välja engelska som språk. Därmed kan barnen starta om på nytt med engelska som språk, utan att förlora progressionen de redan har på sitt modersmål.