Drömmen som gick i uppfyllelse


Hej. Mitt namn är Daniel Senn. Jag är pappa och pedagogen bakom lär-att-läsa appen Poio.

Min Poio-resa startade tillsammans med mina kreativa söner på köksbordet för flera år sedan. Genom skoj, lek, målning, spel och bokstäver hittade vi nyckeln till ett nytt roligt sätt att lära sig läsa. Mitt mål var att ge dem en lika bra introduktion till läsning som jag själv hade som barn. Att vårt koncept skulle bli det som idag är lässpelet Poio är en dröm för mig och min familj.

Idag markerar vi en stor ny milstolpe. Både som sällskap och familj:

Press-image_Project-p.png

Det är min första dag, på mitt nya jobb, som Kahoot’er!
Vi har slagit oss ihop med Kahoot!. Med oss följer även teamet bakom de prisbelönade matematikspelen Dragonbox. Därmed samlas tre av Norges mest lekfulla EdTech-miljöer, med ett gemensamt mål: att göra inlärning till något fantastiskt!

IMG_7720-2.jpg

Engelsk version till alla Poio-familjer!
Som tack för all den hjälp vi har fått från alla ivriga barn, familjer, skolor, dagis, yrkespersoner och EdTech-entusiaster, ger Kahoot! och Poio alla norska och svenska kunder den engelska versionen gratis i samband med lanseringen nu i juni. Detta betyder att snart kan dina barn även använda Poio till att öva på engelska ord och uttal!

Det är nästan så att man inte kan tro det
Med den engelska versionen vill en ny generation barn över hela jordklotet få hjälp till att lära sig läsa genom vårt familjeprojekt. Att få följa det fantasiuniversum våra barn var med på att skapa här hemma, bli ett potentiellt globalt fenomen är lite overkligt. Vi är i alla fall ett stort steg närmare vårat mål: att inga barn ska kämpa med att lära sig läsa!

Det ska nämligen vara kul att knäcka läs-koden! Den drömmen är det jag fortfarande jobbar för att uppnå.

IMG_8565 (2).JPG