DIY: Bokstavsspel on-the-go

Det här söta lilla spelet kan underhålla barn var som helst, samtidigt som de får öva på bokstäver! Perfekt för bilturer, i ett väntrum och att ta med till skolan eller förskolan.

Antingen låter du barnen leka fritt med spelet, ensam eller tillsammans med andra, eller så kan du pröva någon av våra idéer.

Tips på hur du kan använda spelet:

 1. Nivå - lätt: Matcha färger och bokstäver
  Om barnet ännu inte lärt sig bokstäver är detta ett bra sätt att börja på. Barnet fiskar upp de olika färgerna och lär sig samtidigt att känna igen formerna på bokstäverna.
  Så gör du: Gör bara vokalerna - flera av varje, men varje vokal i samma färg (ex. alla a är rosa). Gör ett fiskespö till varje vokal i matchande färger. Du kan t.ex. använda samma färger som de olika läslingarna i Poio har, så kan barnen vara sin favorit-läsling!
   

 2. Nivå - mellan: Gissa bokstavsljud
  För varje bokstav som fiskas upp ska barnet gissa bokstavsljudet. Om man vill kan man ge poäng för varje rätt och pröva att slå rekord för varje ny omgång ni spelar.
  Så gör du: Gör hela alfabetet i filttyg/kartong.
   

 3. Nivå - svår: Sätt samman ord
  Fiska upp bokstäver som kan sättas samman till korta ord. Barnen kan spela ensamma, samarbeta med varandra eller tävla mot varandra.
  Så gör du: Gör hela alfabetet i filttyg/kartong.
   

Instruktioner:

Det här behöver du:
- Filttyg eller kartong i olika färger
- Lim
- Gem
- En liten ask
- Glasspinnar
- Tråd
- Magneter
 

 1. Klipp ut bokstäver av tyget/kartongen.

 2. Sätt lim på bokstaven du klipp ut, lägg på ett gem i mitten och lägg sedan en likadan bokstav ovanpå (gemet hamnar i mitten).

 3. Knyt fast tråden i den ena änden av glasspinnen och fäst med lim.

 4. Knyt och limma fast magneten i den andra änden av tråden.

 5. Spela!